Sunday, 12 December 2010

Kakaolu Puding

Uzun bir aradan sonra ilk tarifim ile karşınızdayım. Fotoğraf makinemin azizliğine uğrasam da, çok lezzetli olan pudingimin birkaç fotoğrafını eklemeyi başardım. Oğlum doğduktan sonra içinde katkı maddeleri bulunan puding ve muhallebilerden uzak durdum, bu tarif ise hem çok leziz hem de çok besleyici. Ayrıca malzemelerin eklenmesi, pişirilmesi ve mikser ile çırpılması aşamasında oğlumun da katkısı olduğundan mı bilmem, çok lezzetli oldu çoook...Denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum....

Malzemeler:
-5 su bardağı süt
-7 yemek kaşığı toz şeker
-2 tepeleme yemek kaşığı un
-3 tepeleme yemek kaşığı kakao
-1 paket vanilya
-1 adet yumurta sarısı
-1 yemek kaşığı tercihen tereyağ ya da margarin

Yapılışı:
-Süt, toz şeker, un ve kakaoyu süte ilave edin,
-Çırpma teli ile kakao ve un süte iyice karışana kadar çırpın(resim 1),
-Kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelip kaynayana kadar pişirin,
-Çok katı olmayan muhallebiyi elde edince ocaktan alın(resim 2),
-Sıvı olması sizi endişelendirmesin, vanilya, tereyağ ve yumurta sarısını ekleyin,
-Mikser ile en az 5 ile 10 dakika arası hızlı devirde çırpın, çırptıkça kıvamını bulduğunu göreceksiniz,
-Kaselere henüz sıcakken döküp, soğuyunca dolapta saklayarak 4 güne kadar tazeliğini koruyarak tiketebilirsiniz.

ÖNERİ:

Mikser ile çırpma işleminin sonuna doğru ceviz veya fındık kırıntıları ile süpriz bir tat yaratabilirsiniz.