Sunday, 11 November 2012

ÇİKOLATA PARÇALI KURABİYE




Burada Halloween olmasının da etkisi ile şeker ve çikolata patlaması yaşanıyor. Ben de bundan istifade Türkiye'de damla çikolata ile denediğim bir tarifi tekrar uyguladım, tek bir farkla damla çikolata markası Hershey's Kisses. Ayrıca burada damla çikolatalar yuvarlak da değil, gerçekten küçük damla şeklindeler.
Tarifi uygularken bu sefer unu önce azar azar ekleyerek, bir tepsiye kurabiye hamurlarını kaşıkla koyacak kadar yumuşak, ikinci tepsiye el ile şekil verecek kadar sert yaptım. Aynı hamurdan sanki iki farklı kurabiye çıkmış gibi oldu. Kaşık ile koyduklarım yumuşak olurken, el ile şekillenenler bisküvi gibi kıtır kıtır oldu.

Denemenizi tavsiye ettiğim tarif şöyle:

MALZEMELER:

*125 gr. tereyağ veya margarin
*1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
*1 tane yumurta
*1 tane vanilya
*1 tane kabartma tozu
*1 çay kaşığının ucu ile tuz
*1- 1.5 su bardağı damla çikolata

YAPILIŞI:

*Oda sıcaklığında beklettiğimiz tereyağ, yumurta ve şekeri tel çırpıcı veya mikser yardımı ile krema haline gelene kadra çırpalım.
*Vanilya,kabartma tozu,tuz ve hamurun yumuşak olması için yaklaşık 1.5 su bardağı unu ekleyip karıştırmaya devam edelim.
*Yumuşak hamurumuzun kıvamı elimize yapışmalı, kaşık ile aldığımızda cıvık gibi bir kıvamda olmalı.(Fotoğrafladığım tepsi kaşık ile şekilllenenler) Ama kek hamuru kadar sıvık olmamalı.
*Sert hamur için ise kulak memesi dediğimiz kıvama kadar un ekleyebiliriz.
*Ben çikolata parçalarını en son ekliyorum ki el ile yoğurulurken erime olmasın. Ayrıca bu kurabiye tam bir kış kurabiyesi. Hem serin ortamda yapılması çikolataların erimemesi açısından daha iyi hem de içeriği ile kalorisi oldukça yüksek bir kurabiye.
*Fırın tepsimizi yağlamadan, ister kaşık ile ister el ile kurabiyelerimizi tepsiye yerleştirip 180 Derece fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz.
*Ayrıca yumuşak hamur ile yaptığımız kurabiyeleri pembeleşmeye yakın fırını söndürerek 3-4 dakika fırın kapağını açmadan içini çekmesi bırakmamız gerekiyor.
*10 gün ağzı kapalı kapta (eğer 10 gün içinde tüketilmezse!:) saklayabiliriz.      
Süt ile yenmesi muhteşem kurabiyelerimiz AFİYET OLSUN:)