Tuesday, 29 March 2011

CUMARTESİ ZİYAFETİ

İşyerimden arkadaşlarımla çocuklarımızın da tanışıp iyi vakit geçireceklerini düşünerek organize etmeye başladığımız altın günümüz Cumartesi günü idi. Biz ilkini aratmayacak lezzetlere eşlik eden demi yerinde çayımız ve muhabbetimiz ile çok güzel bir gün geçirirken, evin her yanına saçılan oyuncaklar ile çocuklarımız da harika bir gün geçirdi. Ev sahibimizin annesinin yaptığı karnı yarık böreği, bir arkadaşımın yaptığı tavuk salatası ve ev sahibimizin pasta şeklindeki keki çok lezzetliydi. Benim yaptığım Portakallı Havuçlu Kekin ise başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmedi.













Menümüz şöyle idi;
-Cevizli Kabak Tatlısı
-Islak Kekli Pasta
-Portakallı Havuçlu Kek
-Patates Salatası
-Cevizli Tavuk Salatası
-Karnı Yarık Böreği

Ev sahibimizden almayı unuttuğum tarif ile yapılan yumuşacık ve sosu ile uyumlu kek tarifini bir sonraki yazımda vereceğim.

Tavuk Salatası













Karnı Yarık Böreği














Portakallı Havuçlu Kek













Kakaolu Krem Şantili Islak Kek














Patates Salatası













Kabak Tatlısı




















Bu da ev sahibimizin peçetelik detayı.

Portakallı Havuçlu Kek
Malzemeler:
-3 yumurta
-2 su bardağı şeker
-1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
-1 paket kabartma tozu
-2 paket vanilya
-2.5 su bardağı un
-1 büyük portakal
-2 büyük havuç

Yapılışı:
-Oda sıcaklığındaki yumurtalar ile şeker karışım beyazlaşana kadar iyice çırpılır.
-Karışıma sıvıyağ, un, kabartma tozu ve vanilya eklenir.
-Önce düşük daha sonra yüksek  devirde karışım göz göz olana kadar çırpılır.
-İyice yıkanmış portakalın önce kabukları rendenin kalın tarafı ile rendelenir. Daha sonra portakalın suyu iyice sıkılır.
-Portakal kabuğu rendesi ve suyunun olduğu kabın içine 2 büyük havuç rendenin kalın tarafı ile rendelenir.
-Portakal ve havuç rendesi karışımını kek karışımımızın üzerine ekliyoruz ve mikser ile orta devirde havuçları çok parçalamadan iyice karışmasını sağlıyoruz.
-Önceden yağladığımız kek kalıbımıza karışımımızı döküp  175 dereceye ayarlayıp önceden ısıttığımız fırında  üzeri iyice kızarana kadar yaklaşık 40 dk. Pişiriyoruz. İlk 20 dk hiç açmıyoruz. Üzeri kabarıp rengi değiştiğinde bir bıçak ya da kürdan yardımı ile içinin pişip pişmediğine bakıyoruz.
NOT:Portakallı havuçlu keke çok yakıştırdığım kuru üzümü (1 su bardağı kadar)ve bir avuç cevizi de kek karışımı kalıba dökmeden önce ekleyip bir kaşık yardımı ile hafifçe karıştırabilirsiniz.
Afiyet olsunJ