Monday, 9 July 2012

DONDURMALI İRMİK HELVASI


Ramazan ayının yaz mevsimine denk gelmesi sebebi ile kandillerde daha hafif tatlılar yaptım.İrmik helvasının nevi şahsına münhasır lezzetine bir de kaymaklı dondurma eklenince tadına doyum olmadı. Tarifi için aşağıda vereceğim ölçüleri damak tadınıza göre değiştirebilirsiniz, ancak bu ölçülerle de çok tatlı olmuyor,belirtmek istedim.

İrmik Helvası


Malzemeler:

*6-8 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağından 2 parmak fazla şeker
*1 su bardağı süt
*1 su bardağından 2 parmak fazla su

Yapılışı:

Ben irmik helvası için çelik tencere kullanıyorum. Tencerenize sıvı yağı koyup biraz bekledikten sonra 1 su bardağı irmiği de tencereye ekleyerek sürekli karıştırmak sureti ile kavurmaya başlayın. İrmiğin kokusuna çıkana kadar kavurun, daha sonra şekeri de ilave ederek 1-2 dakika yavaş ateşte  daha hızlı karıştırarak kavurmaya devam edin. En son sütü ve suyu tencereyi geçici bir süre ocaktan alarak ilave edin ki çıkan buhardan elleriniz yanmasın. Daha sonra hızlı ateşte hızlıca karıştırarak malzemeyi özdeşleştirin,kapağını kapatıp 2-3 dakika daha kaynatın, son bir kez daha karıştıtıp tencerenin çapında bir havlu kağıt koyarak kapağı kapatın ve ocağı da kapatın. En az 15 dk dinlendirdikten sonra helvanız yemeğe hazır.

Afiyet olsun...

No comments:

Post a Comment